Бившият капитан на Челси, Джон Тери, смята, че "сините" все още са фаворит да завършат сезона в топ 4, въпреки поражението от Манчестър Юнайтед. В 26-ия кръг от Висшата лига "сините" отстъпиха с 0:2 на "червените дяволи" в сблъсък с изключително много нерви и спорни отсъждания. 

Момчетата на Франк Лампард са без победа вече четири поредни кръга, което стопи аванса им за мястото, гарантиращо участие в Шампионската лига, само на точка пред Тотнъм, две пред Шефилд Юнайтед и три пред Манчестър Юнайтед.

Още в събота Челси може да сдаде четвъртата позиция, ако не успее да спечели дербито с Тотнъм.

"Всичко започва с това домакинство на Тотнъм през уикенда. Това е перфектната възможност за реванширане. За феновете на Челси това е може би най-голямото дерби", заяви Тери, който в момента работи в щаба на Астън Вила.

"Това е отличен шанс за играчи да покажат какво означава за тях този мач и какво е да се бориш за емблемата и синята фланелка. Очаквам Лампард да направи някои промени в състава спрямо мача с Манчестър Юнайтед."

Бившият защитник призна, че Челси се намира в по-слаба форма спрямо Тотнъм и Манчестър Юнайтед, но вярва, че това ще се промени.

"Запазването на четвъртото място няма да бъде лесно, но мисля, че играчите могат да качат представянето си с още една предавка и ако го направят, Челси ще играе и догодина в Шампионската лига", завърши Тери.