Старши треньорът на Челси Томас Тухел потвърди, че отборът му ще бъде без централните защитници Антонио Рюдигер и Тиаго Силва в лондонското дерби срещу Брентфорд.
Ромелу Лукаку обаче ще бъде на разположение след завръщането си от националния отбор на Белгия.

28-годишният Рюдигер получи контузия в гърба, докато игра за Германия. Той пропусна победата си с 5:0 над Северна Македония, а по-късно Тухел разкри, че е пропуснал вчерашната и днешната тренировка на клуба

Неговият партньор в центъра на защитата - бразилският национал Силва, също ще отсъства срещу Брентфорд, след като игра пълни 90 минути при победата на Бразилия с 4:1 над Уругвай, която завърши рано тази сутрин.

В пресконференцията си преди мача, Тухел каза: „Силва ще се върне следобед, надявам се всичко да е наред с него. Днес говорихме за Брентфорд. Имахме тактическа тренировка днес, той я пропусна. Все пак игра 90 минути, след което пътува 12 часа, така че може би няма да е с нас“.

 


„Тони Рюдигер се върна контузен от националния отбор, така че също няма да можем да го ползваме. Кристиан Пулишич все още е с травма и не е на разположение. Имаме съмнения и за Хаким Зиеш, той пропусна послените две тренировки, поради главоболие. За щастие Ромелу е добре и ще играе“, завърши Тухел.