В Челси не са никак доволни от изпълненията на своя нападател Диего Коста, който все още не се е явил в Лондон, макар че сезонът във Висшата лига вече стартира.

Нов епизод от грозната свада между Челси и Диего Коста

„Сините” започнаха с кошмарно 2:3 от Бърнли у дома, а цяло лято вниманието бе приковано в конфликта между мениджъра Антонио Конте и голаджията. Всичко започна заради начина, по който италианецът обяви на Коста, че няма място в сметките – чрез кратък СМС. Затова Коста се прибра в родната Бразилия, където чака да бъде продаден.

Диего Коста: Не уважавам Конте като човек

Цялата ситуация обаче дразни шефовете на лондончани още повече заради предисторията покрай 28-годишния нападател. Вестник „Таймс” научи, че Коста всъщност е поискал трансфер още преди 12 месеца и по-точно – по време на тренировъчния лагер в Лос Анджелис през 2016 година. И както сега, тогава желанието му било да се върне обратно в Атлетико Мадрид.

В Челси притеснени, че Диего Коста ще надебелее

След това дойде и разривът с Конте през януари 2017 година, когато мениджърът на Челси блокира мултимилионния трансфер на футболиста в Тянцзин Куанджиан.

В момента Диего Коста отказва да разглежда други оферти и иска да се върне на „Висенте Калдерон”, като дотук е депозирал цели 3 молби за трансфер.