Челси не успя да победи Нотингам Форест у дома и двата отбора завършиха наравно 1:1 в среща от седмия кръг на Висшата лига. Така тимът от Лондон прекъсна фантастичната си серия от пет поредни победи във всички турнири.

В края на първото полувреме удар на Палмър срещна страничната греда и след това топката бе избита на голлинията от Матс Селс. Секунди след тази ситуация Йейтс можеше да изведе Нотингам напред, но Фофана с тяло спря топката преди да влезе във вратата на домакините.

Снимки: Gulliver/GettyImages
100 снимки

Все пак в 49-ата минута Нотингам откри, след като Миленкович свали една топка към Ууд и той реализира. В 57-ата минута обаче Челси успя да изравни с гол на Мадуеке след хубав удар с левия крак.

В 78-ата минута Нотингам остана с 10 души след втори жълт и червен картон на Уорд-Праус, но въпреки това домакините не успяха да се доберат до успеха, макар че бе дадено и 13-минутно продължение, когато се разрази истинско меле между играчите на двата отбора. Всичко започна, когато защитникът на Челси Марк Кукурея избута Антони Аланга в опит да настигне Неко Уилямс, което предизвика ответна реакция от Уилямс, който изблъска Кукурея и играчът на Челси загуби равновесие и се сблъска в своя треньор Енцо Мареска, който падна на земята.

Това доведе до ескалация на конфликта, като играчите на Челси се нахвърлиха върху Уилямс. В мелето се включиха и останалите футболисти от двата отбора, както и хора от щабовете им, създавайки хаос на терена. В резултат на него бяха показани няколко жълти картона, като единият от тях беше за Кукурея. Специално за испанеца това означава, че той ще е наказан за сблъсъка с Ливърпул в следващия кръг.

В крайна сметка Челси остава четвърти с 14 точки, колкото има и Астън Вила и изостава с четири от лидера Ливърпул, докато Нотингам Форест е девети с десет пункта.