Централният защитник на Челси Давид Луис още веднъж се показа като един от лидерите в съблекалнята. Опитният бразилец защити своя сънародник Жоржиньо от критиките, които се сипят по негов адрес в последно време.

27-годишният южноамериканец, който всъщност е италиански национал, струваше на „сините” 50 милиона паунда през лятото плюс още 7 милиона, които Наполи може да получи под формата на бонуси. Той беше една от приоритетните цели за мениджъра Маурицио Сари, но със спада в цялостното представяне на тима, все повече и повече критики се насочиха към Жоржиньо.

Гледайте полуфиналния реванш Челси-Тотнъм в турнира за Купата на Лигата тази вечер от  21,45 часа българско време - пряко по DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!

Особено унищожителен в упреците към халфа беше легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд, който използва загубата с 0:2 от Арсенал, за да докаже тезата си. „Жоржиньо е играч, който задава темпото на един мач. Ако му дадеш топката в средата на терена, той е много добър. Колко асистенции има дотук през сезона? Дал е над 2000 паса, но няма и една асистенция. Той не е велик в защита. В мач като този срещу голям отбор, той бива подминаван в халфовата линия. Не умее да тича. Така че той не ти дава нищо нито в дефанзивен план, нито в другия край на терена”, заяви Фърдинанд, който впоследствие отнесе и упреци за крайните си оценки.

„Много добре знам що за играч е Жоржиньо”, контрира Давид Луис преди днешния полуфинален реванш срещу Тотнъм в турнира за Купата на Лигата. „Сините” имат да наваксват пасив от 0:1 след първия мач, в който бяха гости.

„Когато се завърнах в Челси, в първите ми дни тук хората се смееха и не ми показваха никакво уважение. Те имат право на своето мнение, но трябва да го заявяват с респект. Така нещата са по-хубави. Някои хора по света обаче не са чак толкова образовани, не знаят какво е да бъдеш политичен. Жоржиньо е страхотен играч.”

„Казвам го, защото той играе за Челси. Когато си в Челси – един голям тим – трябва да разбереш, че всички ще те критикуват. Но когато всичко върви по мед и масло, няма да има има човек, който да не ти ръкопляска.”

„За един голям клуб това е обичайно положение. Жоржиньо е футболист, който от доста време играе на топ ниво. Играл е за Италия, за Наполи, но сега просто трябва да привикне към този феномен в Челси. Това е първият му сезон в Англия – за никого не е лесно. Засега върши невероятна работа.”

„Реваншът срещу Тотнъм е важен мач както за Жоржиньо, така и за всеки друг от нас. Не мисля, че е честно да се говори за броя на асистенциите му, ако не го сравняваме с други футболисти, които изпълняват същата роля дълбоко в полузащитата.”

„Всичко зависи от философията и това как играеш. Аз смятам, че начинът, по който той се представя за нас, внася енергия и помага на отбора да се движи по терена”, заключи Давид Луис.