Бранителят на Челси Давид Луис демонстрира изключително критично отношение към играта на Бърнли при 2:2 в 35-ия кръг на Висшата лига. Според бразилеца противникът е имал една-едничка цел на „Стамфорд Бридж” и тя е била да играе „анти-футбол”.

„Кларетс”, които се борят за оцеляването си в елита, изненадващо откриха резултата още в самото начало на мача. Челси осъществи скоростен обрат от 0:1 до 2:1, ала до почивката Ашли Барнс възстанови равенството. Оттам нататък Бърнли започна по всякакъв начин да защитава ценната точка. Ремито пък не направи особена услуга на Челси в битката му за топ 4 (тимът остана 4-и с 67 точки, колкото има и 3-ият Тотнъм) и явно оттам дойде и горчивината в думите на Давид Луис.

„Опитахме абсолютно всичко, за да спечелим този мач. Трудно е да играеш срещу тим, който от 2 шанса вкарва 2 гола, а после не иска да играе”, заяви 32-годишният бразилец.

„Това беше анти-футбол. Постоянно губеха време, особено когато топката беше у нас. Техните футболисти лягаха на тревата и прекъсваха мача.”

„Бърнли игра с 11 души в наказателното си поле. Трудно е да вкараш на отбор като този”, коментира още Луис.