Бившият асистент мениджър в Челси Рей Уилкинс заяви, че футболистът на „сините” Давид Луис няма защо да се оплаква от червения картон, който получи в дербито срещу Арсенал (0:0) в неделя. Според наставника бразилецът реагирал неадекватно в ситуацията, защото се „подмокрил” от страх.

И отново с 10, този път Челси не склони глава пред Арсенал

Луис пое преждевременно към съблекалните заради буен шпагат в краката на Сеад Колашинац. Макар че някои от анализаторите спореха дали фаулът не бе по-скоро за жълт картон (който щеше бъде втори за бранителя в мача), Уилкинс категорично подкрепи решението на съдията.

„Това беше ужасяващо единоборство. Той или искаше да нарани Колашинац, или се уплаши. Лично аз избирам второто”, коментира Уилкинс.

Конте не подмина "червената" серия срещу Арсенал

„Давид видя, че той идва към него и си помисли: „Леле, този пич е гигант” и реално се подмокри. Колашинац падна на земята, а неговите крака през цялото време бяха долу, защото той искаше просто да играе с топката. Ако Давид Луис беше действал по същия начин, нямаше да има проблем. Все пак всичко се разви при централната линия, за Бога”, възкликна Уилкинс.