Отборът на Челси започна предсезонната си подготовка с разгромна с 6:1 над новака в Чемпиъншип Питърбъро Юнайтед. Проверката се е изиграла при закрити врата на клубната база на лондончани.

Головете за европейския шампион са отбелязали Тами Ейбрахам, Кристиан Пулишич, Хаким Зиеш, който се е отчел с хеттрик през второто полувреме, и Армандо Броя. Интересно е, че гостите са открили резултата след попадение от дузпа на Сирики Дембеле, но Ейбрахам и Пулишич, който също е бил точен от бялата точка, са направили обрат до почивката.

Мениджърът на лондончани Томас Тухел е заложил на схема 3-4-2-1, в която тримата централни защитници в началото са били Джейк Кларк-Солтър, Трево Чалоба и Маланг Сар.

Нито един от двамата основни вратари - Едуар Менди и Кепа Арисабалага, не е взел участие в мача, като вместо това шанс за изява са получили млади играчи от академията.

Общо 22 футболисти на Челси са взели участие в контролата, като Тухел е използвал два напълно различни състава в двете полувремена.

ТИТУЛЯРНИЯТ СЪСТАВ НА ЧЕЛСИ В КОНТРОЛАТА: Къминг, Кларк-Солтър, Т. Чалоба, Маланг Сар, Дзапакоста, Дринкуотър, Баркли, Алонсо, Пулишич, Хъдсън-Одой, Тами Ейбрахам