Лидерът в английската Висша лига Челси успя да побеси трудно с 2:1 като гост тима на Уотфорд в сблъсък от 14-ия кръг на английската Висша лига. Мейсън Маунт откри резултата в 29-ата, но Емануел Денис изравни за домакините в 43-ата минута. Резервата Хаким Зиеш обаме отбеляза победното попадение за лондончани в 72-ата минута.

Gulliver/GettyImages
87 снимки

Успехът обаче не беше лесен, тъй като "стършелите" играха силно и се противопоставиха максимално на лондончани. Въпреки това по-голямата класа на "сините" си каза думата и така отново се върнаха на победния път след равенството срещу Манчестър Юнайтед преди няколко дни. С тази победа Челси остава начело в класирането с 33 точки, с една повече от Манчестър Сити и с две повече от Ливърпул. Уотфорд са точно над опасната зона, на 18-а позиция, с 13 точки. В следващия кръг Челси има лондонско дерби с Уест Хем, докато "стършелите" приемат Ман Сити.

Срещата обаче беше белязана и от инцидент на трибуните. Мачът беше пркратен за около половин час в 13-ата минута, след като фен получи инфаркт, но в крайна сметка той бе откаран в местната болница в съзнание.   

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!


Срещата стартира с натиск на домакините, които можеха да излязат напред в резултата още в третата минута. Тогава Том Клевърли се пребори добре за топката отдясно и центрира в наказателното поле, където Жоао Педро засече, но Трево Чалоба подложи крак и блокира в корнер.

Само две минути по-късно Кико Фемения центрира отдясно в наказателното поле, където Сесар Аспиликуета опита да върне към своя вратар, но не успя да отиграе по най-добрия начин топката, която се насочи към вратата, но Менди успя да спаси.

В 13-ата минута главният съдия Дейвид Куут привика играчите да се приберат в тунела заради здравословен проблем с някой от зрителите по трибуните на "Викаридж Роуд". Така мачът беше временно прекратен.  След повече от 20 минути, в които не се игра, стана ясно, че пострадалият фен е в стабилно състояние и ще бъде откаран в местната болница. Така срещата беше рестартирана. 

Мачът се поднови от 13-ата минута с принудителна смяна в състава на домакините. Дани Роуз замени получилия контузия малко преди спирането на играта Адам Масина.

В 19-ата минута Челси удари греда. Рубен Лофтъс-Чийк спечели борбата за една висока пред наказателното поле и по този начин изведе Мейсън Маунт на добра позиция отдясно, но ударът на английския национал се отби от лявата странична греда.

Десет минути по-късно обаче „сините“ успяха да излязат напред в резултата. Маркос Алонсо получи топката отляво, напредна в наказателното поле и комбинира с Кай Хавертц. Защитниците на домакините очакваха удар от негова страна, но той подаде за непокрития Мейсън Маунт, който реализира необезпокояван – 0:1.

„Стършелите“ обаче заиграха по-добре и натиснаха, което даде резултат в 43-ата минута, когато изравниха. Рубен Лофтъс-Чийк загуби топката на центъра от Муса Сисоко, който пък успя да намери Емануел Денис, а нигериецът преодоля Рюдигер и отбеляза във вратата на Менди за 1:1.

Второто полувреме стартира с шанс за Челси, но Кристиан Пулишич пропусна.

В 52-ата минута „сините“ организираха добра атака, която обаче спряна след намеса на вратаря на Бахман в наказателното поле.

В следващите минути гостите владееха повече топката и опитваха атаки, които обаче така и не завършваха с точен удар.

За Челси влязоха в игра Хаким Зиеш и Ромелу Лукаку, които замениха Трево Чалоба и Сесар Аспиликуета, което подсказваше намеренията на мениджъра Томас Тухел тимът да търси победата.

Челси обаче отново поведе в 72-ата минута след чудесна атака. Маркос Алонсо получи топката от Антонио Рюдигер, след което комбинира с Маунт, който пък прати топката в наказателното поле, а там резервата Хаким Зиеш не сбърка – 1:2.

Десет минути след това отново Зиеш имаше шанс за нов гол, след като засече с глава центриране на Кай Хавертц, но вратарят спаси.

До края на срещата Уотфорд се опита, но не успя да стигне до ново изравняване и така Челси се поздрави с победата и запази върха във Висшата лига. 


FT | УОТФОРД – ЧЕЛСИ  1:2

0:1 Мейсън Маунт 29'

1:1 Емануел Денис 43'

1:2 Хаким Зиеш 72'

Стартови състави на двата отбора:

УОТФОРД (4-1-4-1): 26. Даниел Бахман – 21. Кико Фемения, 15. Крейг Каткарт, 5. Уилиам Трост-Еконг, 11. Адам Масина – 6. Имран Лоуса – 10. Жоао Педро, 8. Том Клевърли, 19. Муса Сисоко (к), 7. Джошуа Кинг – 25. Емануел Денис

Мениджър: Клаудио Раниери

ЧЕЛСИ (3-4-2-1): 16. Едуард Менди – 2. Антонио Рюдигер, 4. Андреас Кристенсен, 14. Трево Чалоба – 3. Маркос Алонсо, 17. Саул Нигес, 12. Рубен Лофтъс-Чийк, 28. Сесар Аспиликуета (к) – 19. Мейсън Маунт, 10. Кристиан Пулишич – 29. Кай Хавертц

Мениджър: Томас Тухел


Главен съдия: Дейвид Куут, Англия

Стадион: „Викаридж Роуд“, Уотфорд, Англия