Плеймейкърът на Челси - Коул Палмър, ще получи сериозно увеличение на заплатата и нов договор, съобщава Daily Star. Английският национал се присъедини към „сините“ миналото лято със седемгодишен договор на стойност 75 000 паунда на седмица от Мачестър Сити.

Заради силните си изяви обаче ръководството на лондончани е готово да възнагради Палмър със значително подобрен контракт. 21-годишният атакуващ полузащитник се очаква да прибира близо 150 000 на седмица от следващия сезон. Въпреки че младият отбор на Маурсио Почетино прави доста слаб сезон, Палмър се отличава е приятното изключение от тази тенденция.

Той е вкарал 15 гола през целия този сезон, включително 13 в 33 мача за новия си клуб. Англичанинът също така направи 11 асистенции за лондончани. Тези числа изглежда със сигурност ще му осигурят място в отбора на Гарет Саутгейт за Европейското първенство това лято.

А впечатляващата статистика също означава, че той ще се отправи към финалите в Германия с изгоден дългосрочен договор. Преди да се присъедини към „Трите лъва“ следващата седмица за приятелските мачове срещу Бразилия и Белгия, Палмър се надява да помогне на Челси да преодолее Лестър Сити на ¼-финалите за ФА Къп, с което да запази шансовете на своя отбор за спечелване на трофей живи.