В отбора на Челси обмислят сериозно да заменят мeниджъра Франк Лампард. Ръководството на клуба не е убедено, че младият специалист е готов да изведе клуба до успехи.

Вчера вечерта лондончани загубиха от Лестър и изостават сериозно от лидерите, като на този етап изглежда, че класиране за следващото издание на Шампионската лига може да бъде под въпрос.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Според „The Athletic“, в Челси разглеждат възможността да назначат германски специалист, за да може той по най-добрия начин да се възползва от летните попъления от Бундеслигата. През лятото „сините“ похарчиха 230 милиона лири за селекци, като сред пристигналите бяха Тимо Вернер и Кай Хавертц, които на този етап изобщо не оправдават очакванията.

Сред другите изисквания са и новият наставник да пасне на клубната структура. Имената, които се спекулират за мястото на Лампард са уволненият наскоро от ПСЖ Томас Тухел, треньорът на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман и бившият такъв на „биковете“ Ралф Рангинк.  

След вчерашния мач Лампард заяви, че се справя добре под напрежение, но бъдещето му е на кантар. Той намекна, че в клуба е имало доста промени и нови играчи и трябва време, за да се изгради отбор, но шефовете на Челси не са от най-търпеливите.