Челси е близо да си осигури ново важно попълнение. Става дума за позицията на технически директор. Кристофър Вивел заемаше същата позиция и в отбора на РБ Лайпциг, но след като вече напусна, е готов да изслуша нови предложения. Представители на Челси са се срещнали малко по-рано тази седмица с Вивел и се очаква до дни да се присъедини към "сините", твърди известният журналист Мат Лоу.

В германския отбор изгряха множество имена след трансфера си там като Дайот Упамекано, Тимо Вернер и Кристофър Нкунку са само малка част от тях. Вивел ще се нагърби с работата по отношение на новите попълнения, като той е считан за един от най-добрите в тази област. 

През изминалото лято Челси похарчиха близо 300 милиона евро за нови попъления, сред които Габриел Слонина, Калиду Кулибали, Уесли Фофана, Пиер-Емерик Обамеянг, Рахим Стърлинг, Денис Закария и Марк Кукурея, но се очаква тепърва "сините" да вложат още в трансфери, за да могат да се подсилят и да атакуват трофеите на всички фронтове, каквато е амбицията на собственика - Тод Бьоли.