Антонио Конте на този етап остава без ново работно място, след като бе уволнен от Челси през юли. Това на практика означава, че лондонският клуб ще трябва да плати още 11,3 милиона паунда на италианския специалист, ако той остане без нов отбор до края на настоящия сезон.

49-годишният треньор бе свързван с треньорския пост в Реал Мадрид, но самият Конте призна, че предпочита да започне работа в отбор от началото на следващия сезон.

Конте също така отказа да се срещне с клуба и ще се изправи в съда срещу тях заради неполучаването на остатъка от заплатата си.

Той е на мнение, че трябва да получи финансовото си възнаграждение, най-малкото от уважение за работата, прекарана в лондонския клуб. Адвокатите на специалиста обсъждат два варианта от няколко седмици насам – едната е за работен трибунал, а другата е свързана с Спортния арбитражен съд.

От клуба се опитаха да се свържат с Конте на четири очи, но италианецът категорично е отказал да приеме тази среща. Според информации, той иска 8.7 млн. паунда като неустойка прибавени към остатъка от неизплатената му заплата, която възлиза на 11.3 млн. паунда.

От Челси отказват да платят на треньора заради неговото поведение в последния му сезон начело в лондончани, по-специално срещу Диего Коста, отсъствието му от рекламни мероприятия, закъснението му за пресконференции и паркирането на непозволени места на тренировъчната база в „Кобъм“.