Централният халф на Челси Н'Голо Канте няма да играе в следващите три седмици, заради мускулна травма, разкри мениджърът на "сините" Франк Лампард. Френският национал получи контузията по време на дербито с Манчестър Юнайтед в понеделник, а направените изследвания са потвърдили, че има разкъсване на мускулните влакна.

"Контузията е подобна на тази, която получи срещу Арсенал. Надяваме да се възстанови за около три седмици", обясни Лампард. Това означава, че Канте ще пропусна няколко важни мача на лондончани в следващите дни, включително дербито с Тотнъм от Висшата лига през уикенда, както и първия мач с Байерн Мюнхен от осминафиналите на Шампионската лига следващата седмица.

На днешната си пресконференция Лампард даде информация и за състоянието на другите контузени играчи на Челси. "Тами Ейбрахам тренира в последните два дни, но е готов на приблизително 70 процента и не е тренирал достатъчно. Андреас Кристенсен си взе маска за счупения нос и вече тренира с нея, така че може да играе", каза Лампард.

Челси и Тотнъм откриват 27-ия кръг на Висшата лига утре от 14:30 часа българско време на стадион "Стамфорд Бридж".