Челси ще се изправи срещу действащия шампион на японската Джей лига Кавазаки Фронтале като част от своята предсезонна подготовка преди старта на новия сезон във Висшата лига. „Сините“ ще играят срещу японците на „Интернешънъл Стейдиъм“ в Йокохама на 19 юли.

Това ще бъде първият двубой на лондончани в „Страната на изгряващото слънце“ след тяхната визита за Световното клубно първенство през 2012.

„Удовлетворени сме, че имаме възможността да потвърдим детайлите около първия ни предсезонен мач, като в следващите седмици ще обявим и нови дати за контроли“, заяви президентът на Челси Брус Бък.

„Ще бъде едно вълнуващо лято за клуба и очакваме с нетърпение да работим с нашите ценни партньори в лицето на The Yokohama Rubber Company. Удовлетворени сме и, че се завръщаме в Япония след почти седем години и искаме да благодарим на Джей лигата за тяхното сътрудничество в организацията на срещата. Сигурни сме, че Кавазаки Фронтале ще бъде равностоен съперник пред препълнен и шумен стадион, подготвяйки се за началото на новия сезон в Премиършип“, завърши той.