Челси планира изненадващо да се откаже от участие в евротурнирите. Затова съобщи британският журналист Мат Лоу при гостуването си в подкаста „At The Bridge“.

Триумфът на Манчестър Юнайтед на финала на ФА Къп срещу Манчестър Сити прати „сините“ от Лондон в Лигата на конференциите. На „Стамфорд Бридж“ обаче обмислят да се откажат от третия по сила евротурнир, а причината за това са правилата на УЕФА.

„Наложените в Европа регулации за финансовия феърплей са по-стриктни от тези на Висшата лига и заради това Челси няма автоматично да приеме участие в Лигата на конференциите. В клуба се страхуват, че заради направените си разходи през последните години няма да покрият изискванията. Това пък ще донесе не само глоби, но и вероятно изваждане от евротурнирите за определен период. Именно избягването на подобен развой е в основата на замисъла на клубната управа“, заяви Лоу.

Отказ на Челси от Лигата на конференциите може да позволи на Нюкасъл да участва в турнира. "Свраките" останаха извън Европа след успеха на Манчестър Юнайтед във финала за ФА Къп.