Английският Челси излезе с идеята да се увеличи броя на резервите на скамейката от 7 на 9 през сезона във Висшата лига, пишат медиите на Острова. Клубът посочва повишеният риск от контузии и вероятността от заразяване на играчите с коронавирус като причини за предложението, поради което играчите ще бъдат принудени да се изолират. 

В началото на май Международният съвет на футболните асоциации разреши по 5 смени на мач, но правилото е временно. То ще се прилага само за турнири, които вече са започнали и са били спрени заради пандемията. 

Междувременно, "сините" се надяват кризата да им направи услуга, като намали цената на Бен Чиуел, за когото отдавна имат амбиции. По-рано през годината се заговори за сума от порядъка на 85 млн. паунда, но Челси няма възможност да отдели подобна сума, въпреки че изтърпя половин забрана за осъществяване на входящи трансфери и се очаква да е спестил пари. През последните 2 трансферни прозореца "сините" нямаха право да пазаруват, като след падането на забраната и малко преди хаоса с коронавируса привлякоха единствено Хаким Зиеш.