Отборът на Челси премина като на парад през Хъл Сити, за да се класира за четвъртфиналите на турнира за купата на Футболната асоциация в Англия. Тимът на Антонио Конте не остави никакво съмнение в превъзходството си на тима от Чемпиъншип и се наложи с категоричното 4:0 в Лондон. Дебютен гол за „сините“ вкара и новото попълнение Оливие Жиру.

Мачът на „Стамфорд бридж“ започна по възможно най-добрия начин за домакините. Те имаха нужда от само две минути, за да открият резултата и да наклонят още по-сериозно везните в своя полза.

След наивна грешка в центъра на терена от страна на гостите, играчите на Челси отнеха топката и организираха контраатака. Оливие Жиру отклони към Уилиан, който напредна, пробяга двайсетина метра и след като преодоля бранител на „тигрите“, стреля изключително технично в горния десен ъгъл за 1:0.

Голът на бразилеца означаваше, че той е бил замесен в цели 13 гола в последните си 14 мача, в които е започвал като титуляр за „сините“ във всички състезания. Уилиан има осем попадения и пет асистенции.

В 13-ата минута домакините бяха много близо до нов гол, но Жиру пропусна брилянтен шанс. Французинът бе изведен отлично от Сеск Фабрегас, който копна топката над отбраната на гостите, на ударът на Жиру от въздуха профуча над напречната греда.

Средата на първата част се оказа решаваща за крайния изход от мача. В рамките на пет минути – от 27-ата до 32-ата, Челси реализира нови два гола, с които окончателно пречупи амбициите на гостите.

Първо Педро Родригес вкара, останал сам срещу вратаря след прекрасна асистенция на Сеск Фабрегас. Малко по-късно Уилиан пък вкара втория си гол в срещата, правейки преднината за домакините класическа. Бразилецът се разписа с нов далечен удар.

Три минути преди почивката дойде време и Оливие Жиру да реализира дебютния си гол със „синята“ фланелка. След атака отляво, друго ново попълнение на лондончани Емерсон Палмиери проби и пусна пас към Жиру, който с труден удар успя да прокара топката между краката на бранител и тези на вратаря Дейвид Маршал.

През второто полувреме домакините видимо намалиха оборотите, което предостави възможност на Хъл Сити да атакува по-често вратата на Вили Кабайеро. В 51-ата минута „тигрите“ стигнаха до дузпа, която обаче бе пропиляна от Дейвид Мейлер. Ударът на бранителя бе отразен от стража на „сините“.

В 62-ата минута официален дебют за „сините“ направи 20-годишния американец Кайл Скот.

До края на мача Челси контролираше събитията на терена, а две преди последния съдийски сигнал Уилиан пропусна отлична възможност да реализира своя първи хеттрик с фланелката на „сините“. Бразилецът нямаше късмет и стреля в гредата от отлична позиция.

В другия мач от днешната програма на ФА Къп, Лестър също стигна до победата над Шефийлд Юнайтед и намери място в шестия кръг на надпреварата.