Челси спечели с класическото 3:0 домакинството си на Уотфорд в мач от 37-ия кръг на Висшата лига и зае третото място в класирането. Попаденията за успеха реализираха Лофтъс-Чийк, Луис и Игуаин. 

Гостите започнаха по-добре двубоя и още в 6-ата минута Деулофеу пропусна да открие резултата. Две минути по-късно Трой Дийни стреля опасно, но Кепа показа класа и спаси топката.

В 10-ата минута на мястото на Канте, който почувства болки влезе Лофтъс-Чийк, което промени игровата схема на домакините. 

Уотфорд отново атакува опасно в 22-ата минута, но ударът на Холебас прати топката над напречната греда. Челси отвърна с опасен удар на Педро в 36-ата минута на срещата.

През втората част головата фиеста на Челси стартира в 48-ата минута, тогава Азар центрира и Лофтъс-Чийк прониза Фостър. Само 3 минути по-късно Давид Луис с отличен удар с глава матира стража на "стършелите". 

Гостите се опитаха да се върнат в двубоя с удар на Деулофеу в 56-ата минута, но топката не влезе във вратата на Кепа. 

В 75-ата минута Педро пусна пас към Игуаин, който от малък ъгъл излъга вратаря на гостите и направи резултата класически.

Три минути по-късно Холебас нацели напречната греда с отличен удар, но топката отново не пожела да влезе във вратата.

Уотфорд все пак вкара топката в мрежата на домакините, но Съксес беше в положение на засада и гол нямаше.

До края на двубоя пропуски направиха Жиру и Азар, но в крайна сметка Челси взе успеха и кръг преди края изпревари Тотнъм и зае третото място в класирането с актив от 71 точки, а Уотфорд е на 10-ото място с 50. Арсенал е на петото място с 66 точки и мач по-малко, който е по-късно тази вечер. При загуба на "артилеристите" у дома от спасилия се Брайтън, Челси ще си гарантира място в Шампионска лига кръг преди края.