Отборът на Челси се наложи с 4:0 над Евертън в двубой от 29-и кръг на Висшата лига. През първата част Мейсън Маунт и Педро бяха точни за "сините", а през второто полувреме Уилиан и Оливие Жиру оформиха крайното 4:0 на "Стамфорд Бридж".

"Сините" влязоха агресивно в двубоя и още в 7-ата минута пред Мейсън Маунт се появи възможност да открие резултата. Младокът връхлетя върху висока топка в наказателното поле, но Джордан Пикфорд се справи с лекота и отрази удара. 

Малко след това обаче стражът нямаше какво да направи и Маунт порази вратата му. Педро изведе англичанина на чиста позиция на границата на наказателното поле и младокът не разочарова, преодолявайки вратаря с удар в долния десен ъгъл. 

В 21-вата минута асистентът за първия гол - Педро се разписа и при голмайсторите, след като проби в наказателното поле и нанесе страхотен удар в горния ъгъл на вратата, след като бе останал сам срещу вратаря. 

Евертън опита да отговори с удар на Доминик Калвърт-Люин, който обаче пропиля възможността, шутирайки встрани от вратата на Кепа Арисабалага.

В 36-ата минута Оливие Жиру се строполи на земята след съприкосновение с противников футболист, но съдията подмина ситуацията и играта продължи. 

Доминацията на "сините" се запази до края на първата част, но не доведе до нови попадения. 

Getty Images
36 снимки

Те бяха запазени за вторите 45 минути. Челси започна втората част ударно и още в началото на второто полувреме Уилиан оформи класиката на "Стамфорд Брижд" след невероятен изстрел извън наказателното поле. Бразилецът получи топката от Рос Баркли и без да се замисли я изпрати във вратата на Джордан Пикфорд. 

Само 4 минути по-късно Оливие Жиру покачи аванса на "сините". Французинът засече с глава центрирането на Уилиан от корнер и реализира попадение във втора поредна среща за Челси. 

В 57-ата минута Педро връхлетя върху неадресиран пас в наказателното поле и отправи страхотен удар под напречната греда, но Джордан Покфорд отрази опита. 

До края на срещата "сините" продължиха да търсят ново попадение, но до такова така и не се стигна и резултатът остана 4:0. 

Така Челси затвърди мястото си в Топ 4 и вече има 48 точки - с 5 повече пред петия Уулвърхемптън. Евертън, от своя страна, остава в златната среда на таблицата с 37 пункта.