Челси постигна гръмка победа над Шефилд Юнайтед с 4:1 в мач от 8-ия кръг на Висшата лига. С този успех и актив от 15 точки момчетата на Франк Лампард заемат 3-ото място в класирането, а "остриетата" са на последната позиция с едва 1.

Първият гол падна в 9-ата минута,  а негов автор стана Макголдрик. Домакините възстановиха равенството с гол на Тами Ейбрахам в 23-ата минута. Чилуел направи резултата 2:1 с гол в 34-ата минута. Третият гол за Челси дойде в 77-ата минута с попадение на Силва. Само три минути по-късно Вернер направи резултата 4:1, а това беше и финалното попадение в двубоя.


​Бен Чилуел създаде първата чиста опасност пред вратата на съперника, но Рамсдейл се справи със ситуацията. Гостите изненадващо откриха резултата в 9-ата минута, след като Макголдрик беше на отлична позиция и се възползва от нея, за да матира Менди за 1:0.

Челси изравни резултата след отлична атака в 23-ата минута на двубоя. Ковачич получи отличен пас отдясно от Зиеш, а той от своя страна намери в наказателното поле Тами Ейбрахам, който възстанови равенството - 1:1.



Gulliver/Getty Images
42 снимки

В 31-ата минута Тимо Вернер нацели гредата зад Рамсдейл, но три минути по-късно домакините направиха пълен обрат. След пас на Зиеш Чилуел от няколко метра се разписа, за да направи резултата 2:1. До почивката гостите имаха възможността да стигнат до равенството, но така и не сполучиха.



В 47-ата минута Матео Ковачич излезе на отлична позиция, но намеса на бранител на гостите прати топката в корнер, след изпълнението не последва сериозна опасност за вратата на гостите. В следващите минути Челси беше по-активният тим, но пропуски пред вратата на съперника направиха Ковачич, Ейбрахам и Маунт.

В 71-ата минута на двубоя Матео Ковачич получи неприятна травма и трябваше да напусне терена принудително.

​Челси стигна и до трети гол във вратата, когато в 77-ата минута Силва се разписа след центриране на Зиеш. Минута по-късно Вернер пропусна от отлична позиция да реализира попадение, но в 80-ата минута го стори и резултатът набъбна до 4:1 .



Така Челси записа категорична победа срещу съперника си в този мач.

Челси - Шефилд Юнайтед 4:1
голмайстори: 0:1 Макголдрик (9), 1:1 Ейбрахам (23), 2:1 Чилуел (34), 3:1 Силва (77), 4:1 Вернер (80)

Ето и съставите на двата отбора:

Челси: Менди, Джеймс, Зума, Силва, Чилуел, Ковачич, Канте, Маунт, Зиеш, Ейбрахам, Вернер

Шефилд Юнайтед: Рамсдейл, Стивънс, Еган, Башам, Балдок, Берге, Норууд, Линдстрам, Лов, Брюстър, Макголдрик