Отборът на Челси победи с 2:0 Кристъл палас в домакински сблъсък от 12-ия кръг на Висшата лига. Лондончани откриха резултата в 52-ата минута чрез Тами Ейбрахам, който вкара десетото си попадение в шампионата от началото на сезона. В 79-ата крайния резултат оформи Кристиан Пулишич, който пък откри головата си сметка на "Стамфорд Бридж". 

Челси започна двубоя агресивно и имаше сериозно предимство в първите минути. 

В 12-ата минута Кристиан Пулишич получи прецизно подаване в наказателното поле и стреля незабавно. Американецът запрати топката към долния ляв ъгъл, но Гуаита демонстрира уменията си и предотврати ранно попадение с брилянтно спасяване.

Малко по-късно Вилиан също се отчете с добра възможност, след като изстреля топката от свободен удар на средно разстояние, но кълбото премина точно до дясната греда.

До края на първата част темпото се успокои, но преимуществото на "сините" се запази. Лондончани владееха топката и правеха опити да открият резултата, но Палас успяваше да неутрализира атаките им. 

В самия край на първата част Вилиан бе много близо до почетно попадение, но бившият футболист на "сините" Гари Кейхил се намеси решително.

Getty Images
40 снимки

След почивката ситуацията бе непроменена и Челси откри в 52-ата минута чрез Тами Ейбрахам. Младокът си взаимодейства прекрасно с Вилиан, озова се сам срещу вратаря и изпрати топката в долния десен ъгъл. 

Останаха съмнения за засада в момента на подаването, затова реферът на срещата Майкъл Дийн реши да провери ситуацията с помощта на ВАР. След проверката, съдията зачете попадението, което е №10 за младока във Висшата лига досега.

Седем минути по-късно Гуаита направи брилянтно спасяване. Кристиан Пулишич се промъкна с лекота през защитата на "орлите" и отправи изстрел от границата на наказателното поле. Опитът му летеше под напречната греда, но беше отразен от испанския страж.

В 67-ата отново Пулишич овладя прецизно подаване и шутира от добра дистанция, но топката премина на сантиметри от напречната греда.

В 70-а минута гостите имаха шанс за изравнително попадени, но Джеймс Томкинс пропиля възможността. Футболистът засече центриране от свободния удар и стреля с глава, но на сантиметри встрани от лявата греда. 

В 78-ата Емерсон извърши добра индивидуална проява, но тя не завърши с нищо, след като ударът му бе блокиран от противников защитник. 

Минута по-късно Кристиан Пулишич удвои аванса на "сините". Американският национал стигна до отбита топка в малкото наказателно поле и стреля с глава, за да изпрати кълбото в мрежата на Гуаита. 

В последните минути Кепа Арисабалага се намеси решаващо, след като направи брилянтно спасяване. Джеймс МакКарти получи невероятен пас по земя, който разсече "синята" защита, и от границата на наказателното поле шутира към вратата, но Кепа внимаваше.

След шестата си поредна победа в първенството отборът на Челси излезе втори във временното класиране с актив от 26 точки. Кристъл Палас е девети с 15 пункта.