Отборът на Челси надви с 2:0 Нотингам Форест в двубой от третия кръг на ФА Къп и продължава напред в надпреварата. "Сините" стартираха перфектно, като още в 6-ата минута Калъм Хъдсън-Одой ги изведе напред. В 33-ата минута пък именно младокът асистира на Рос Баркли, който удвои аванса на лондончани. 

Домакините поведоха в самото начало на срещата, като още в 6-ата минута Хъдсън-Одой намери страхотен пас на Педро в наказателното поле и с удар от движение изпрати топката във вратата на Джордан Смит. 

В 22-ата минута Фикайо Томори извърши глупаво нарушение, за което съдията на срещата Питър Банкс наду свирката и отсъди дузпа за гостите, но след преглед с ВАР реферът промени решението си. 

В 33-ата минута Рос Баркли изпрати топката в мрежата на Вилфред Кабайеро. Хъдсън-Одой адресира страхотно центриране към Рос Баркли, който от близко разстояние чукна кълбото и удвои аванса на "сините". 

В добавеното време на първата част Рийс Джеймс отправи висока топка към Миши Батшуай, който не успя да овладее добре и ударът му премина на сантиметри от лявата греда. 

През втората част Баркли посрещна остро центриране около точката на дузпата и опита удар с глава, но Смит бе на точното място и се отличи с добро спасяване, отклонявайки топката в гредата. 

В 68-ата минута топката се оказа във вратата на Челси, но Питър Банкс отново се довери на ВАР и отмени попадението. 

Малко по-късно Миши Батшуай имаше възможност да оформи класически резултат, след като преодоля пазача си, но ударът му премина високо над напречната греда. 

В добавеното време Хъдсън-Одой стреля от ръба на пеналтерията, но Смит предотврати ново попадение във вратата си. 

Така Челси продължава напред в надпреварата за ФА Къп и ще търси своя девети триумф в най-стария английски футболен турнир.