Пиер-Емерик Обамеянг изглежда няма бъдеще в Челси, тъй като беше оставен извън последния мач на "сините" срещу Фулъм и изобщо аут от отбора на Греъм Потър в Шампионската лига, за да направи място за нови попълнения. Сега испанското издание Relevo съобщава, че Челси е готов да плаща цялата заплата на Обамеянг от 160 000 паунда на седмица , тъй като той се доближава до преминаване под наем в Лос Анджелис 

Преговорите между габонския национал и клуба от МЛС започнаха в понеделник и се смята, че те са напреднали през цялата седмица. Същото издание пише, че текущите разговори са за договор за наем, валиден до юни, след което изглежда почти сигурно, че Обамеянг ще напусне клуба за постоянно.

Преместването в САЩ ще сложи край на мъките на играча в Челси. Обамеянг беше привлечен по изрична молба на Томас Тухел, който бе уволнен дни по-късно и оттогава 33-годишният футболист отбеляза само три гола в 17 изяви във всички турнири. В момента Лос Анджелис изглежда единствената опция за нападателя, след като той видя, че няма как да премине в Атлетико Мадрид или Милан, тъй като този ход е против правилата на ФИФА през януари.