Челси постигна трудна, но много важна победа с 3:2 над Кристъл Палас във визитата си на "Селхърст Парк". Жиру (6), Пулишич (27) и Ейбрахам (70) отбелязаха головете за "сините", Заха (34) и Бентеке (71) се разписаха за домакините. 
 
Успехът изкачи Челси на третото място в класирането преди мача на Лестър с Арсенал, докато Кристъл Палас е 14-и.
 
Още в 6-ата минута Челси се възползва от чистата голова възможност и я превърна в попадение. Гари Кейхил получи разтежение при подаването към Уилиан, а бразилецът реши да не спира играта и продължи "синята" атака. Уилиан подаде на Оливие Жиру, който изпрати топката в мрежата на домакините и изведе Челси напред в резултата. 
 
 
След прекрасно двойно подаване в 27-ата минута между Уилиан и Оливие Жиру, топката достигна и до Кристиан Пулишич, който с чудесен удар с левия крак матира стража на домакините и удвои аванса на "сините". 
 
 
След половин час игра "орлите" отвърнаха на удара! В 34-ата минута Уилфред Заха заби уникален гол за 1:2. Челси загуби топката в средата на терена, а Палас се организира моментално и намали разликата. 
 
След 70 минути игра резултатът вече бе 3:1 за Челси. Рубен Лофтъс-Чийк свърши превъзходна работа и изигра основна роля в организацията на атаката на "сините".Той центрира към Тами Ейбрахам, за когото остана само да преодолее Гуаита с брилянтен удар в долния ляв ъгъл.
 
 
Секунди след новото попадение на "сините" Патрик ван Аанхолт демонстрира страхотен поглед върху играта, намирайки Кристиан Бентеке в наказателното поле. С прекрасен удар от движение белгиецът порази вратата на Кепа. 
 
Дълбоко в добавеното време на мача късметът се усмихна на Челси, след като топката срещна гредата след удар с глава на Скот Дан.