Отборът на Челси записа важна победа при домакинството си на Лийдс в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. На своя „Стамфорд Бридж”, „сините” се наложиха с 3:1, но успехът им не дойде никак лесно. Домакините трябваше да правят пълен обрат на резултата, след като още в първите минути инкасираха попадение след кошмарно неразбирателство в отбрана.

Все пак тимът на мениджъра Франк Ламапрд показа характер и успя да стигне до трите точки срещу новака в елита, воден от Марсело Биелса.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Патрик Бамфорд откри за гостите още в 4-ата минута, но след голове на Оливие Жиру, Курт Зума и Кристиан Пулишич в продължението на срещата, домакините извоюваха победата.

Мачът на „Стамфорд Бридж” започна с натиск на домакините, но още в 4-ата минута бяха попарени от попадение в собствената си мрежа. След неразбирателство между Курт Зума и вратаря Менди, Бамфорд открадна топката между двамата и на празна врата откри.

Футболистите на „сините” пробваха да отговорят бързо, но късметът не бе на тяхна страна, поне до 27-ата минута, когато на сцената отново излезе Оливие Жиру. Нападателят се разписа от малък ъгъл след пас отдясно и заби петия си го в рамките на няколко дни. Както е известно, през седмицата Жиру наниза четири попадения във вратата на Севиля.

След почивката Челси бе отборът, който диктуваше събитията на терена и искаше повече победата. Усилията на домакините бяха възнаградени в 61-ата минута, когато Курт Зума донякъде се реваншира за грешката си при гола на Лийдс, и с глава заби топката в мрежата след центриране от корнер за 2:1.

Крайния резултат оформи Кристиан Пулишич в продължението на срещата. Американецът получи прекрасен пас от Тимо Вернер след чудесна контраатака по дясното крило и от близко разстояние оформи крайния резултат.

След успеха си Челси събра актив от 22 точки и поне за няколко часа излезе на първата позиция във временното класиране. Втори и трети с по 21 точки са Тотнъм и Ливърпул, но и „шпорите”, и мърсисайдци са с по мач по-малко. Лийдс пък е 13-ти в таблицата.