Челси постигна победа с 2:1 при визитата на Фулъм на „Крейвън Котидж“ от 29-ия кръг на Висшата лига. По този начин „сините“ запазиха своите шансове в борбата за топ 4, като имат и мач по-малко.

Челси създаде първата опасност в мача още в 4-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Фулъм, Гонсало Игуаин стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Серхио Рико.

Фулъм пропусна да поведе в резултата в 6-та минута. Райън Бабел центрира в наказателното поле на Челси, а топката стигна до Киърни, който шутира, но ударът му бе блокиран от Сесар Аспиликуета. След това топката попадна в Джои Брайън, който стреля от дистанция, но встрани от десния стълб на вратата на Кепа Арисабалага.

Пред Гонсало Игуаин се откри добра възможност в 15-та минута. След центриране в наказателното поле на Фулъм, аржентинският нападател стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Испанският вратар допусна груба грешка в 18-та минута, когато след центриране в наказателното на Челси той не успя да улови топката и я изпусна, но Бабел не успя да се ориентира достатъчно бързо. За сметка на това Арисабалага успя да се намеси повторно и да улови топката.

Рос Баркли отправи удар от границата на наказателното поле на Фулъм в 19-та минута, но топката премина встрани от вратата на Серхио Рико.

Челси поведе в резултата в 20-та минута. Уилиан комбинира със Сесар Аспиликуета, който центрира в наказателното поле на Фулъм, където Игуаин бе изпуснат и я вкара във вратата на Серхио Рико.

Антонио Рюдигер допусна груба грешка в 27-та минута при изнасянето на топката. Той я подари на футболистите на Фулъм, които организираха много опасна контрааатака. Райън Сесеньон подаде към Александър Митрович, който нанесе много силен удар, но Кепа Арисабалага демонстрира чудесен рефлекс и изби топката в корнер.

Фулъм успя да изравни резултата в 28-та минута. Райън Бабел центрира в наказателното поле на Челси, където Чембърс бе оставен непокрит и разстреля Кепа Арисабалага.

Челси бързо си върна аванса в резултата след гол в 31-та минута. Еден Азар събра трима футболисти на Фулъм около себе си в наказателното поле на домакините, след което подаде към Жоржиньо, който стреля от границата на наказателното поле и вкара топакта в горния ляв ъгъл на вратата на Серхио Рико.

Гонсало Игуаин направи непростим пропуск в 33-та минута. Жоржиньо изведе с перфектен пас Игуаин зад отбраната на Фулъм. Аржентинският нападател бе сам срещу Серхио Рико, но заложи на силата и стреля над напречната греда в аут.

Еден Азар получи добра възможност в 37-та минута, но в последния момент Рийм се намеси и блокира удара на белгийския футболист на Челси, а топката излезе в корнер.

В добавеното време на първата част „сините“ направиха нов много голям пропуск. Уилиан комбинира с Аспиликуета, който центрира в наказателното поле на Фулъм, където Игуаин отправи веднага удар, но Серхио Рико демонстрира страхотен рефлекс и изби в корнер.

Пред Уилиан се откри много добра възможност в 50-та минута, когато той стреля, но Серхио Рико спаси.

Еден Азар центрира прострелно в наказателното поле на Фулъм в 58-та минута, но нямаше кой да засече топката.

Фулъм можеше да изравни резултата в 60-та минута, когато Александър Митрович стреля от дъгата на наказателното поле на Челси, но над напречната греда в аут.

Уилиан отправи нов много опасен удар, но Рико отново бе на мястото си и спаси.

Кепа Арисабалага се наложи да се намесва на два пъти в 66-та минута, когато отрази последователно удари на Том Киърни и Сесеньон.

Джои Брайън отправи много опасен удар от дъгата на наказателното поле на Челси в 72-та минута, но Кепа Арисабалага спаси.

Фулъм направи нов невероятен пропуск в 88-та минута, когато Айте подаде към Митрович, който стреля, но Кепа Арисабалага направи ново страхотно спасяване.

Гол на Сесеньон дълбоко в добавеното време на срещата не бе зачетен заради засада.

Челси е на шесто място в класирането с актив от 56 точки и мач по-малко. Арсенал е пети с 57 точки, Манчестър Юнайтед е четвърти с 58 точки, а Тотнъм е трети с 61 точки. Фулъм е предпоследен със 17 точки.