Ръководството на Челси е съобщило на играчите, че няма да пусне нито един от тях да си тръгне от клуба през летния трансферен прозорец, заради забраната за входящи трансфери от ФИФА, разкри централният защитник на тима Андреас Кристенсен.

"Сините" са процес на обжалване на наказанието, наложено им заради нарушение на правилата за привличане на футболисти под 18 години, като очакват решението на Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана, но то надали ще бъде взето преди края на лятото и по този начин лондончани няма да могат да се подсилят с нови играчи за следващия сезон. 22-годишният Кристенсен не получава много шансове за изява под ръководството на Маурицио Сари и разкри пред медиите в родината си Дания, че ситуацията му е станала още по-деликатна след наложеното наказание на клуба.

"Съобщиха ни, че клубът иска да задържи всички играчи през лятото. Ситуацията ми е много трудна за приемане", коментира бранителят пред датския вестник Екстра Бладет. Кристенсен все пак се надява, че ще продължи да играе в турнира Лига Европа, както се случва от началото на сезона. Челси се класира за четвъртфиналите на надпреварата, където ще срещне тима на Славия Прага. "Надявам се да продължа да бъда в състава, докато сме в турнира. Опитвам се да покажа качествата на тренировките, но е доста трудно, тъй като заради много мачове почти нямаме време за тренировки", допълни Кристенсен.

В същото твърдението на датчанина, че Челси няма да пусне нито един от играчите си завързва възела около звездата на тима Еден Азар. Белгийският национал е считан за сигурно ново попълнение на Реал Мадрид през лятото, но е възможно отново да се размине със "Сантяго Бернабеу". Миналата седмица се появиха информации, че шефовете на Челси са отклонили оферта на стойност 60 милиона паунда от страна на Кралския клуб и са отговорили, че искат двойно по-голяма сума за най-добрия си футболист. Реал обаче надали ще е готов да плати над 100 милиона паунда за футболист, чийто договор изтича през лятото на 2020-та година. /БГНЕС