Челси се препъна при домакинството си на Евертън от 12-ия кръг на Висшата лига. Двубоят на „Стамфорд Бридж“ завърши 0:0. Лондончани могат да съжаляват много за пропуснатите шансове пред вратата на Джордан Пикфорд, който се превърна в герой за Евертън.

Първото положение в мача бе в 12-та минута и се откри пред играчите на Евертън. Бернард стреля от въздуха, но встрани от десния стълб на вратата на Джордан Пикфорд.

Маркос Алонсо стреля от фаул в 23-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Джордан Пикфорд.

Уилиан центрира от фаул в наказателното поле на Евертън в 40-та минута, където Маркос Алонсо стреля от въздуха, но Джордан Пикфорд успя да спаси.

Еден Азар центрира много добре в 46-та минута, в наказателното поле на Евертън, където Алваро Мората стреля, но Джордан Пикфорд спаси. Шест минути по-късно Уилиан подаде към Еден Азар, който продължи към Алваро Мората, но той не успя да стреля.

Гилфи Сигурдсон отправи удар от дистанция в 56-та минута, но Кепа Арисабалага спаси и изби в корнер.

Челси направи нов сериозен пропуск в 58-та минута, когато Уилиан бе изведен сам срещу Джордан Пикфорд, който излезе да го пресрещне, а бразилският футболист не оказа добър контрол върху топката и това не му позволи да стреля. След това Уилиан се опита да комбинира с Алваро Мората, който се държеше с Йери Мина, а съдията прецени, че няма основание да свири дузпа в ситуацията.

Пред Бернард се откри отлична възможност в 59-та минута, но бразилецът не успя да нацели топката.

Челси организира перфектна контраатака в 60-та минута, когато Еден Азар пусна перфектен извеждащ пас към Уилиан, който напредна и шутира, но встрани от вратата на Пикфорд.

Еден Азар отправи удар от около 22 метра в 61-та минута, но Пикфорд плонжира и изби в корнер.

Две по-късно Еден Азар запази контрола върху топката между трима играчи на Евертън и стреля, след което се получи рикошет, топката щеше да прехвърли Пикфорд, но вратарят се намеси решаващо и изби в корнер.

Челси бе близо до това да поведе в резултата в 65-та минута, когато Канте подаде към Азар, който технично продължи към Маркос Алонсо, а той шутира, но топката срещна левия стълб на вратата на Пикфорд.

Алваро Мората вкара гол в 71-та минута, но попадението правилно не бе зачетено, защото нападателят бе в положение на засада при подаването към него на Сесар Аспиликуета.

Матео Ковачич пусна перфектен извеждащ пас към Еден Азар в 72-та минута, а белгиецът стреля, но неточно в аут. 

До края на мача играчите на Челси не успяха да стигнат до победен гол, въпреки натиска, на който подложиха своя съперник. 

Челси продължава да няма загуба от началото на сезона. 

Челси е трети във временното класиране с актив от 28 точки, докато Евертън е девети с 19 точки.