Отборът на Челси победи с минималното 1:0 Нюкасъл в домакински мач от 9-и кръг на Висшата лига. Единственото попадение на "Стамфорд Бридж" падна в 74-ата минута и бе дело на Маркос Алонсо. 

Домакините държаха инициативата и владееха топката в голяма част от първите 45 минути, но това донесе само две чисти голови възможности пред вратата на Дубравка. 

В 17-ата минута центриране на Хъдсън-Одой отляво стигна до Вилиан, който бе на далечната греда. Бразилецът засече с глава, но топката премина встрани от целта. 

Три минути по-късно дойде най-чистото положение за "сините" през първото полувреме. Ново центриране на Хъдсън-Одой намери Маунт в наказателното поле, който се обърна добре и стреля фронтално, но Дубравка очакваше подобен удар и изби брилянтно.

В заключителните минути на полувремето Франк Лампард извърши принудителна смяна, при която Матео Ковачич замени контузилия се Рос Баркли. 

До края на първата част не произлезе нищо интересно пред някоя от двете врати. "Свраките" показаха солидна дефанзивна игра, която издържа на натиска на "сините" и запази нулевия резултат на почивката. 

Getty Images
15 снимки

През второто полувреме "синята" доминация се усили още повече. 

В 56-а минута Тами Ейбрахам беше близо до откриването на резултата, но не можа да се разпише, след като засече топката с глава след центриране от ъглов удар, а топката се отби в напречната греда.

Десетина минути след това Дубравка се намеси отлично при удар на Кристиан Пулишич. Американецът засече невероятен пас, който разсече защитата на Нюкасъл и отправи удар в средата на целта, но вратарят блесна с брилянтно спасяване. 

Натискът на "сините" бе материализиран в 74-ата минута, когато Маркос Алонсо бе невероятно зиведен от Хъдсън-Одой и демонстрира хладнокръвие, изпращайки топката в мрежата на Нюкасъл.

В 80-ата минута удар на Тами Ейбрахам от вътрешността на наказателното поле бе блокиран от Дубравка.

В последните редовни минути Кийрън Кларк бе близо до това да донесе точка на своя отбор. Той се включи добре в центъра на наказателното поле и намери с глава топката, но тя мина на косъм над напречната греда. 

Така Челси постигна своята трета поредна победа във Висшата лига и се намира на втора позиция във временното класиране с актив от 17 точки. "Свраките" пък се намират в зоната за изпадане със своята 18-а позиция и само 8 спечелени пункта.