Давид Рая е желан от три от най-големите клубове в Англия, които могат да влезнат в битка за неговия подпис. Става въпрос за Челси, Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Испанецът има оставаща година и половина от договора си, което означава, че това лято би било оптималното време за Брентфорд да спечели пари. "Шпорите" бяха първият отбор, свързан с трансфер на 27-годишния футболист, тъй като те се стремят към дългосрочен заместник на капитана Юго Лорис, съобщава The Telegraph.

Въпреки това се смята, че и Юнайтед, и Челси желаят вратаря, като впечатляващите изяви на Рая за "пчеличките" му спечелиха суперлативи във Висшата лига. "Червените дяволи" преговарят с вратаря Давид де Хеа за подобрена сделка, но все още оценяват други опции на пазара. Междувременно в Западен Лондон интересът произтича от съмнения относно дългосрочното бъдеще на Едуар Менди, въпреки че и двата хода може да зависят от способността им да осигурят футбол в Шампионската лига.

Брентфорд ще очаква някъде в района на 15-20 милиона паунда за Рая, което би било значителна възвръщаемост на тяхната инвестиция от 3 милиона паунда, които платиха на Блекбърн Роувърс през 2019 г. Арсенал се смята за друг клуб, който има дългосрочен интерес, след като през лятото на 2020 г. беше отхвърлена оферта от 10 милиона паунда.