Челси се добра до равенство 2:2 срещу Манчестър Юнайтед с гол в последната минута на двубоя от девети кръг на Премиършип, който се игра на лондонския стадион "Стамфорд Бридж".

"Сините" стигнаха до гол след първия си ъглов удар в срещата в 21-ата минута, когато Антонио Рюдигер бе изпуснат от Пол Погба и с глава прониза мрежата на пазената от Давид Де Хеа врата.

Гостите обаче бяха на път да стигнат до пълен обрат през второто полувреме с два гола на Антонио Марсиал (55`, 73`). Челси все пак се докопа до точката с гол на Рос Баркли в 96-ата минута. След изравнителното попадение човек от щаба на Челси изрази бурно радостта си буквално пред мениджъра на "червените дяволи" Жозе Моуриньо, който не издържа на провокацията и му налетя, но бе удържан от стюардите. Преди днешното гостуване Юнайтед бе загубил и двата си мача на "Стамфорд Бридж" под ръководството на Моуриньо и дори нямаше отбелязан гол.

Челси има в актива си 21 точки и е лидер в подреждането преди изиграването на останалите срещи от кръга. Манчестър Юнайтед е осми с 14 т.