Челси продължава да понася звучни шамари във Висшата лига. След като в предния кръг момчетата на Франк Лампард паднаха от лъкатушещия Евертън, сега бяха смълчани от нижещия загуба след загуба Борнемут. При това на свой терен. 

"Черешките" бяха наредили пет поредни загуби, но на "Стамфорд Бридж" си тръгнаха с успех с 1:0, дошъл с гол на Дан Гослинг малко преди края. Те трябва да благодарят и на вратаря си Аарън Рамсдейл, който отчая нападателите на "сините" и ще са по-щастливи в навечерието на празниците. 

А не е като играчите на домакините да не се опитаха да извоюват успеха, напротив. Те се хвърлиха в атака от първата минута, а първата им изгодна възможност дойде още в 8-та. Тогава Мейсън Маунт се озова на чиста стрелкова позиция, но изпълнението му беше спасено от вратаря Аарън Рамсдейл, който направи невероятен мач и е с най-голяма заслуга за точката на "черешките". 

Друг млад талант на "сините" беше близо до попадението в 17-та минута. Тогава Тами Ейбрахам нахлу в наказателното поле и стреля опасно, но топката профуча на броени сантиметри от дясната греда и тази страхотна атака не беше оползотворена. 

До почивката картината не се промени. Домакините не спираха да атакуват, държаха топката, опитваха интересни комбинации, но така и нямаха късмет да преодолеят Рамсдейл. В 39-та минута Уилиан по перфектен начин изведе Кристиан Пулишич и той вече се виждаше като голмайстор, когато защитник на съперника успя да го спре. 

Така почивката дойде без голове. След нея картината не се промени особено. Кой ли не се изреди да пропуска за Челси. И отново Пулишич направи страхотен пропуск в 60-та минута, когато се озова сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее, а топката профуча покрай вратата. 

Малко след това и "черешките" показаха, че не са за подценяване. В 67-та минута Джошуа Кинг се озова на страхотна позиция, реши да търси Дан Гослинг, който обаче провали положението. А малко след това Рамсдейл спаси за пореден път вратата си, когато Емерсон от чиста позиция не успя да го преодолее. 

Челси не спираше да натиска и по всичко изглеждаше, че ще падне гол в мрежата на Борнемут. Но вместо това, такъв падна в мрежата на лондончани. В 84-та минута след едно статично положение топката стигна до Джеферсон Лерма, той изсипа топката за Дан Гослинг, който с гръб към вратата стреля с парабола. 

Така успя да прехвърли вратаря, топката мина голлинията с няколко сантиметра, но реферите прегледаха ситуацията с ВАР, за да видят дали бившият играч на Евертън не е в засада. Оказа се, че ситуацията е чиста и Борнемут изненадващо поведе. 

Последва мощен натиск до края, но нов гол не падна и Челси получи звучен шамар за втори пореден мач във Висшата лига. Тимът остава на четвъртата позиция, но е застрашен да я изгуби заради колебливите си игри. Борнемут пък ще диша малко по-спокойно със своите 19 точки и е малко по-далеч от опасната зона.