Челси има интерес към Антъни Гордън от Евертън, следвайки опитите си да привлекат крилото през лятото, като същевременно обмисля оферта и за полузащитника Амаду Онана, според The ​​Telegraph.

Изглежда, че разходите няма да приключат скоро за "сините", които изглеждат готови за наистина неистов край на трансферния прозорец, в който вече доминират. В статията се посочва, че Челси се опитва да извлече печалба от безпорядъка в Евертън, който също доведе до загубата на работа на Франк Лампард, като сделката за Гордън потенциално включва връщането му под наем на "карамелите" за остатъка от сезона.

Междувременно Онана се присъедини към Евертън едва през лятото от Лил, но впечатли с изявите си и може да предостави друг начин на Евертън да облекчи проблемите с финансовия феърплей, които ги натоварват. Греъм Потър трябва да се справи с кризата в средата на терена, като Н'Голо Канте все още е контузен, въпреки напредването на преговорите за ново споразумение. Всяка сделка за белгиеца може да включва и оставането му в Евертън до края на настоящата кампания.