Челси разгроми с 4:0 като гост Бърнли на „Търф Моор“ в мач от десетия кръг на Висшата лига. Головете за отбора воден от Маурицио Сари отбелязаха Алваро Мората, Рос Баркли, Уилиан и Рубен Лофтъс-Чийк. По този начин „сините“ от „Стамфорд Бридж“ продължават да намят загуба от началото на сезона.

Маурицио Сари се превърна в първия мениджър начело на Челси, който не допуска загуба в първите десет мача на отбора.

Еден Азар не попадна в групата на Челси заради контузия в гърба. Той пропусна и мача през седмицата срещу БАТЕ Борисов (3:1) от Лига Европа. 

Уилиан комбинира с Рос Баркли в 12-та минута, след което той стреля, но Джо Харт направи акробатично спасяване.

Кепа Арисабалага увисна много сериозно в 16-та минута след центриране в наказателното поле на Челси, но имаше късмет, защото футболистите на Бърнли не се възползваха и не успяха да вкарат. Стивън Дефур можеше да се възползва от грешката на Арисабалага, но ударът му не бе точен.

Уилиан отправи много опасен удар в 17-та минута, но Джо Харт плонжира и спаси.

Челси организира чудесна контраатака в 21-та минута. Уилиан бе изведен, след което нахлу в наказателното поле на Бърнли и стреля, но топката се спря в левия стълб на вратата на Джо Харт.

Челси поведе в резултата в 22-та минута. Н‘Голо Канте подаде към Рос Баркли, който пусна перфектен извеждащ пас към Алваро Мората, който изскочи сам срещу Джо Харт и не пропусна да реализира. Испанецът вкара във втори пореден мач за Челси във Висшата лига, за първи път от декември миналата година.

Бърнли можеше да изравни резултата в 24-та минута, когато Брейди центрира от корнер в наказателното поле на Челси, след което Тарковски стреля с глава, но над напречната греда на вратата на Арисабалага.

Уилиан си отвори добро пространство в 26-та минута, но в последния момент ударът му бе блокиран от защитник на Бърнли и топката излезе в корнер.

Педро Родригес получи контузия в 30-та минута и бе сменен от Рубен Лофтъс-Чийк.

Челси направи много сериозен пропуск в 41-та минута. Жоржиньо пусна перфектен извеждащ пас към Алваро Мората, който изскочи сам срещу Джо Харт и стреля, но ударът му бе отразен от вратаря.

Челси организира добра атака в 42-та минута, когато Уилиан подаде към Мората, който навлезе в наказателното поле на Бърнли, но се забави и Тарковски направи отличен шпагат в краката на испанския нападател и изчисти топката в корнер. След това последва сблъсък между Мората, Лоутън и Тарковски. Нападателят на Челси бе блъснат и падна на терена от Лоутън. В крайна сметка съдията Крейг Поусън показа жълт картон на Мората и на Тарковски.

Уилиан получи жълт картон за симулация в 45-та минута от съдията Крейг Поусън.

Уилиан центрира в наказателното поле на Бърнли в 56-та минута, където Алваро Мората се измъкна от Бен Мий и стреля с глава, но неточно в аут.

Челси удвои своята преднина в 57-та минута. Жоржиньо подаде към Н‘Голо Канте, който продължи към Рос Баркли, който напредна и с много премерен удар от разстояние вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Джо Харт.

Челси вкара трети гол в 62-та минута. Рос Баркли подаде към Уилиан, който финтира защитник на Бърнли и с диагонален удар от разстояние прати топката в левия ъгъл на вратата на Джо Харт.

Уилиан комбинира много добре с Оливие Жиру в 77-та минута. Френският нападател стреля, но Джо Харт успя да спаси.

Челси организира нова добра атака в първата минута на добавеното време на срещата. След центриране в наказателното поле на Бърнли, Оливие Жиру стреля с глава, Джо Харт успя да се намеси и да спаси, а след това топката се спря в напречната греда.

Челси вкара четвърти гол във втората минута на добавеното време на срещата. Давид Луис се опита да стреля, но ударът му бе блокиран, след това топката попадна в Маркос Алонсо, който отправи удар с пета, топката рикошира в ръката на Крис Ууд и попадна в Рубен Лофтъс-Чийк, който отблизо не пропусна да вкара във вратата на Джо Харт.

В последните секунди на срещата Оливие Жиру отправи акробатичен удар от въздуха, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

След този успех Челси е с 24 точки и заема второ място във временното класиране, като изостава на две точки зад лидера Ливърпул. Бърнли е петнайсти с 8 точки.