Футболистите на Челси бързо забравиха загубения финал за Купата на Англия от Арсенал и се отдадоха на заслужени празненства след спечелената шампионска титла във Висшата лига. Всички в Челси се насладиха на традиционните годишни награди след края на сезона. Партито на Челси се проведе в „Battersea Evolution“.

Еден Азар имаше двоен повод за радост. Той получи приза за най-хубав гол през сезона, а също така и наградата на феновете за „Футболист на годината“. 26-годишният футболист отбеляза 17 гола през сезона.

Н'Голо Канте получи поредната награда за „Футболист на годината“, след като преди това бе отличен със същата награда от ФА, а също така и от журналистите.

Джон Тери получи най-скъпата награда в края на сезона за своята дълга кариера. Той получи приза от бившия мениджър на Челси Клаудио Раниери, който бе сред гостите на вечерта.

Стив Кларк, Франк Лебьоф, Скто Минто и Еди Нютън бяха сред специалните гости на партито на Челси. Те бяха почетени за 20-годишната от триумфа за Купата на Англия срещу Мидълзбро (2:0) през 1997 година.