Британските власти отказват да подновят визата на собственика на Челси Роман Абрамович, пише  "The Bell". Според американското издание, в което работят главно руски журналисти, шефът на "сините" към момента не може да пребивава в Обединенто кралство и поради тази причина не е успял да присъства на финала за Купата на Англия в събота, който отборът му спечели с 1:0.

Абрамович не планира да се разделя с Мората

Визата на Абрамович е изтекла преди три седмици и към момента властите не са я подновили. Не се съобщава обаче за категоричен отказ от страна на длъжностните лица. 

Наскоро пък се появи информация, че Абрамович може да бъде сериозно санкциониран от британските власти. Според авторитетното издание "Таймс", което се позовава на близки източници до министър-председателя на Великобритания Тереза ​​Мей, в процес на разработване са специални мерки срещу Абрамович и други руски бизнесмени. 

През януари 2018 година властите получиха право на достъп до информация за произхода на капитала на чуждестранните собственици и техните активи. В случай, че някои от руските бизнесмени откажат да разкрият произхода на капитала си, собствеността им може да бъде иззета.

Конте: Аз ще реша бъдещето си, а не Абрамович

Абрамович е собственик на Челси от 2009 година. Освен клуба обаче той притежава около 31% от металургичния холдинг "Evraz", както и множество имоти на обща стойност, възлизаща на няколкостотин милиона долара.