Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс описа Франк Лампард като „перфектен” за Челси преди предстояшия им сблъсък. Двата отбора се срещат на „Стамфорд Бридж” в неделя от 18:30 ч.

Роджърс смята, че Лампард поема отбора в най-подходящото време и заедно с помощника му Джоди Морис са точните хора за Челси.

„Франк и Джоди са перфектни за тази работа. И двамата познават политиката на клубa, а сега с трансферната забрана може ще се даде шанс на младите момчета, които в миналото не са имали тази възможност”.

„В мачовете, които гледах, Челси поддържа много добро темпо. Франк разбира какво огромно значение има шансът, който дава на младите момчета, но осъзнава, че трябва да печели мачове и да постига резултати и аз вярвам, че ще успее”.

Относно вълнението преди дебюта си на „Стамфорд Бридж” като треньор на "сините", Лампард заяви, че е напълно фокусиран върху спечелването на трите точки.

„Вече съм се връщал на „Стамфорд Бридж” и получих невероятна подкрепа. Ще бъде емоционален ден за мен, но най-важното е да се опитаме да вземем трите точки и това е основното, за което мисля”.

Лампард осъзнава важността на срещата и влиянието ѝ върху футболистите.

„Победата е от значение за нас, защото искаме да спечелим първата си среща у дома, още повече след като загубихме първия мач. Важно е за психиката на отбора. Предните ни два мача бяха странни. Не можем просто да се надяваме да повторим силното представяне от сряда, затова е важно да излезем фокусирани”, допълни той.