Президентът на Флуминензе Марио Битенкур потвърди, че клубът има желание да подпише с Тиаго Силва и Марсело след края на договорите им.

38-годишният Силва започна кариерата си в бразилския тим, завръщайки се в клуба през 2006-а за тригодишен период, преди да остави своя отпечатък в европейския футбол с отборите на Милан, Пари Сен Жермен и Челси.

Крайният защитник Марсело също е играл една година в първия отбор на Флуминензе преди изпълнените с трофеи 15 години с Реал Мадрид да приключат през 2022-а.

Договорите на двамата играчи с отборите им изтичат в края на сезона и Битенкур потвърди, че клубът ще предприеме ход, ако не подновят контрактите си съответно с Челси и Олимпиакос.

"Очакваме решението на Тиаго Силва за Челси. Все още не знаем дали той ще продължи с тима или не", каза той на пресконференция.

"В зависимост от решението му ще започнем преговори за връщането му във Флуминензе. Бихме искали да привлечем Марсело. Но той е в същата ситуация като Тиаго Силва - има договор в Гърция, който е до месец май", добави президентът на бразилския тим. /БТА