Новият собственик на Челси Тод Боели повдигна завесата около изненадващото уволнение на мениджъра на тима Томас Тухел, който бе освободен преди седмица.

Американецът изненадващо сподели, че между новите собственици и германеца не е имало единомислие и обща визия за бъдещето, което е предопределило решението в по-голяма степен, а не слабото начало на сезона за лондончани. 

“Когато поемете някакъв бизнес, трябва да сте сигурни, че сте в единомислие с хората, с които ще го управлявате. Тухел е изключително талантлив и човек, който имаше голям успех в Челси. Нашата цел е да съберем екип, всичко трябва да е добре смазана машина. Реалността зад нашето решение бе, че ние не бяхме сигурни, че споделяме една и съща визия за бъдещето с Томас. Никой не е прав или в грешка, просто нямахме обща визия. В Челси има много стени за събаряне. Досега първият тим и академията не споделяха информация. Нашата визия бе да намерим треньор, който наистина иска да си сътрудничи с нас, да продължим да добавяме ресурси и да оставяме нашия отпечатък върху клуба,” заяви американецът. 

Тези изказвания идват изненадващо на фона на това, че новите шефове на Челси похарчиха над 280 милиона евро през лятната пауза за подсилване на клуба с нови играчи и в опит да подкрепят Томас Тухел на трансферния пазар.