Бившият нападател на Челси и националния отбор на Кот д'Ивоар Саломон Калу поднови своята футболна кариера на 39-годишна възраст. Според информация от Koaci, Калу ще носи екипа на Ганьоа, отбор от родната му страна, като същевременно ще изпълнява и роля на директор в клуба.

Калу, който е бил част от някои от най-големите европейски отбори като Фейенорд, Челси, Лил, Херта и бразилския Ботафого, продължава да бъде символ на неостаряващ талант и упоритост. По време на престоя си в Челси той спечели Шампионската лига, както и редица други трофеи, а в националния отбор на Кот д'Ивоар записа 97 мача и отбеляза 28 гола.

С завръщането си в родния футбол Калу не само ще подсили отбора на Ганьоа, но ще има и ключова роля в управлението на клуба. Опитът му като играч от световно ниво и амбициите му като директор несъмнено ще окажат положително влияние върху бъдещето на отбора.

Този ход е доказателство за отдадеността на Калу към футбола, а феновете на спорта ще следят с интерес как той ще съчетава двете си роли в Ганьоа.