Марк Кукурея все още не е оправдал огромната цена, която Челси плати, за да привлече защитинка от Брайтън миналото лято. Той направи 16 мача като титуляр във Висшата лига този сезон, но не успя да впечатли с представянето си. Кукурея беше избран пред Бен Чилуел през септември и контузията на англичанина позволи на бившата звезда на Брайтън да се наслади на по-дълъг период като титуляр. Той обаче не успява да оправдае очакванията, въпреки доверието, което Греъм Потър му оказва. Тъй като Чилуел вече е на линия, бившият защитник на Челси Франк Лебьоф настоява Кукурея да бъде оставен на резервната скамейка.

"Надяваме се, че Рийс Джеймс и Бен Чилуел ще се върнат във форма възможно най-скоро, защото имаме нужда от тях. Не искаме повече да виждаме Кукурея. С цялото ми уважение към човек, когото не познавам, играчът не е достатъчно добър за Челси. Толкова е просто. Лудост е, че са го взели за 70 милиона евро, но можем да видим, че той не принадлежи на това ниво", сподели Лебьоф пред ESPN.

Потър продължава да подкрепя Кукурея и предположи, че семейните проблеми извън терена са повлияли на формата му през последните седмици. Въпреки това, след като Чилуел се завърна в отбора, остава да видим дали той ще промени човека на левия бек.