Вече бившият футболист на Челси Роб Грийн разкри, че доста от футболистите в отбора по време на миналия сезон са останали удивени от ината на бившия наставник Маурицио Сари да не пуска регулярно в игра таланта Калъм Хъдсън-Одой. Според някогашния английски национал почти винаги 18-годишният футболист е бил най-добрият в тренировките.

Под ръководството на италианския тактик, който се задържа само за сезон 2018/2019, Хъдсън-Одой записа 10 шампионатни срещи. Към края на кампанията той получи тежка травма, заради която пропусна доста голяма част от мачовете на „сините” през настоящия сезон. Въпреки този факт Хъдсън-Одой вече е трети в състава по изиграни минути на терена при новия мениджър Франк Лампард.

„Миналия сезон бяхме в съблекалнята и всички се питахме: „Той защо не играе?”, разказа Грийн. „Той излизаше в тренировките и правеше за смях някои от най-добрите защитници в света. Постоянно беше най-добрият в заниманията.”

„Стигаше се дотам, че някои от най-силните футболисти в света просто стояха там и аплодираха неговите изяви.”

През януари Хъдсън-Одой без малко не премина в Байерн Мюнхен именно заради нежеланието на Сари да разчита на него. Предложените от германците 30 милиона паунда обаче се видяха малко на Челси и така сделката пропадна, макар самият играч да подаде молба за трансфер.

„Калъм разполага с брилянтен ум и е толкова уверен. Когато излезе на терена, ще опитва разни неща и ще го прави на най-високото възможно ниво. Той ще направи нещо и ти ще искаш да го попиташ кога и защо. А неговият отговор най-вероятно би бил, че никога не го е правил преди и си е помислил да пробва. От начина, по който говори и се държи около момчетата, предвид неговите способности, той ще остане в Челси докогато го желае, а после, може би, ще се прицели и по-високо”, добави Грийн.