Жозе Моуриньо „нахлу“ във Висшата лига през 2004-а година и дори днес играчите, които работеха тогава с него в Челси, по време на първия период на португалеца при „сините“, го помнят не само с методите му, но и неговата твърдост.

38-годишният бивш германски защитник Роберт Хут, който спря с футбола през 2018-а година в Лестър, си припомни периода със Специалния на „Стамфорд Бридж“.

„Ако вниквате във взискателните стандарти на Моуриньо, той ще ви даде шанс. И след това ще ви даде шанс. Но се стигна до точка, в която ако направихте грешка, то изпадахте от състава. Това е причината той да е толкова успешен“, обясни бившият германски национал.

„Създаваше тези основи и очакванията към клуба се вдигаха всеки ден. Това не беше само това, което правехме по време на мачовете, а беше част от живота ни като играчи на Челси. Обичах го, честно казано. За него беше или черно, или бяло, нямаше средна работа. Не си спомням обаче да съм имал положителна обратна връзка от него. Това беше много трудно. Смятам, че трябваше да вкарвам по шест гола на мач, за да получа такава. Аз също обаче нямам проблем с анализирането на индивидуалното си представяне“.

Той си спомни разговорите, които е водил с Моу. „Имал съм един или два разговора с него, в които той ми каза, че съм слаб в предния мач. Това обаче беше нещо необходимо в този момент“.