Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов вярва, че мениджърът на Челси Маурицио Сари е много добър в психологическите игри преди дуела на тима му с Манчестър Сити. Двата отбора се изправят един срещу друг идния уикенд, като „сините” са домакините.

Бербо изтъкна този си факт, след като Сари неведнъж направи коментари по повод невъзможността на лондончани да догонят Ман Сити в битката за титлата. Италианецът направи тези си коментари няколко път, дори когато тимът му бе лидер в класирането, потвърждавайки, че тазгодишната цел е място в Топ 4.

Именно това дава възможност на Димитър Бербатов да вярва, че напрежението върху играчите на Сари е минимално, като той се опитва да го принесе в отбора на Ман Сити.

„След като Уулвс победи Челси в сряда, Сари сподели, че неговият тим е въвлечен в битката за Топ 4, а не с Манчестър Сити. Той ги постави в „друга категория”, но аз съм сигурен, че той си мисли за титлата”, сподели Бербатов пред букмейкърска къща.

„Окей, те са на десет точки зад „гражданите”, но има още много дълъг път да се измине до края на сезона. Звучи като типичният мениджър, който обича да е въвлечен в психоигрите преди дуелите. Понякога наставниците казват тези неща, за да махнат напрежението от футболистите и да ги мотивират допълнително”, продължи най-резултатният футболист на България с националния тим.

„Говори се много за това как Челси ще отиде на зимния пазар и ще купи нов нападател. Алваро Мората пропускал шансове, докато Оливие Жиру не вкарвал. Аз обаче не мисля, че ще закупят нов нападател. Двамата са добри футболисти. Казвал съм го и преди – централните нападатели не биват да бъдат съдени само по головете”, завърши Димитър Бербатов.