Рос Баркли е обсебен от амбицията да се превърне в играч от световна класа в Челси.

24-годишният футболист се присъедини към шампионите на Англия по-рано през този месец, но все още не е направил своя дебют, тъй като се възстановяваше от контузия.

Баркли се очаква да дебютира за Челси при гостуването на Брайтън от 24-ия кръг на Висшата лига, след като попадна в групата на Антонио Конте за двубоя.

„Аз съм обсебен от идеята да подобря представянето си. Искам да стигна до ниво, до което да бъда считан за един от най-добрите футболисти в света. Челси е клуб, който ми дава подходяща възможност за подобряването на моето ниво“, коментира Баркли.

„Имам голям потенциал и искам да покажа, че в силен отбор като Челси мога да бъда играч от световна класа и да триумфирам. Искам да стана висококачествен играч“, добави халфът.

„Достигнах до ниво, където трябва да направя скока в Челси и да стана още по-добър. Ще играя с футболисти от световна класа и трябва да бъда на тяхното ниво. Готов съм да се раздавам на терена. Нямам търпение отново да вляза в игра“, продължи той.

Баркли не е играл в състезателен мач от май 2017 година, но записа 75 минути в специално организиратана контрола за него срещу Куинс Парк Рейнджърс през седмицата и освен това отбеляза гол.

Рос Баркли може да дебютира за Челси срещу Брайтън

„Чувствах се добре в контролата. Справих се. Това бе първият ми мач от известен период от време. Имах четири пълни седмици тренировки и се чувствам много добре и съм готов да се завърна. Нямам търпение да играя с Еден Азар. Той е невероятен футболист. Той е един от най-добрите играчи в света. Тренирам от няколко седмици с него и това е невероятно. Аз не съм същия тип футболист. Ще бъде невероятно дори да доближа неговото ниво на игра“, каза още Рос Баркли.