Бившият германски национал – Михаел Балак разкри пред "Дейли Мейл", че съжалява за решението си да напусне Челси през 2010 година.

Полузащитникът е имал планове да се пенсионира на „Стамфорд Бридж“, но отборът му предложил едва едногодишен договор в края на сезон 2009/2010. Неговото желание било за такъв с продължителност от 24 месеца, но тъй като е бил на над 30 години, това е било невъзможно.

Нежеланието на лондончани да направят компромис принуди Балак да се завърне в Байер Леверкузен за последните 2 години от футболната си кариера. Сега обаче той споделя, че това е било грешка.

„Карло ме искаше, но клубът реши да предлага на играчи от такава възраст само едногодишни контракти. Аз исках за две. Днес мога да кажа, че може би сгреших. Трябваше да остана, дори само заради тази една година. Никога не съм си представял, че мога да се завърна в Леверкузен. До последния ден всъщност мислех, че ще намерим начин да се разберем с Челси. Наистина се надявах да остана до края“, казва той.

Четиригодишният му престой в Западен Лондон бе изключително успешен, печелейки Висшата лига, 2 пъти купата на Англия, купата на Лигата и Суперкупата на страната. Освен това игра финал в Шампионската лига през 2008, загубен от Манчестър Юнайтед след дузпи в Москва.