Звездата на Челси Еден Азар е отхвърлил две оферти от страна на ръководството на клуба за подновяването на неговия договор през последните месеци, съобщава белгийското издание „Het Laatse Nieuws“.

Според информацията, Азар няма намерение да подновява своя договор преди края на сезона, когато ще иска да разбере какви са намеренията на Реал Мадрид.

Самият Азар никога не е криел своето желание един ден да заиграе на „Сантиаго Бернабеу“.

Белгийският журналист Кристоф Теро разкрива част от плановете на Азар след всички спекулации в последните месеци. "Азар отказа две оферти за подновяване на договора си с Челси и стана ясно да се разбере, че не иска да подписва нищо към този момент. Това означава, че той чака нещо, което единствено може да е - Реал Мадрид", информира журналистът.

"Към момента няма сделка между играча и Реал Мадрид, нито пък с Челси. Сега от Реал Мадрид трябва да направят ход. Няма дори и телефонно обаждане, както бе миналото лято. Тогава при обаждането от Челси заявиха, че Азар не е за продажба и уважиха това. Но от Реал Мадрид може отново да се обърнат към лондончани, тъй като имат нужда от подобряване на състава след този сезон, а вече е лесно да преговаряш с играч, който е в последната си година от договора", казва още Теро.

"За Азар е лесно - или остава в Челси, или отива в Реал Мадрид. Той не е заинтересован от ПСЖ, като във Франция би се завърнал само в Лил. Именно този отговор получават парижани всеки път, когато се навъртата около Азар. Ако мечтата му да играе за Реал Мадрид, не се сбъдне, той ще остане в Челси и ще подпише доживотен договор. Мисля, че той ще настоява обаче за Реал, така че от Мадрид са на ход".

Настоящият договор на Еден Азар с Челси е до лятото на 2020 година. 

Азар премина в Челси през лятото на 2012 г. от Лил за 35 млн. евро. Този сезон взе участие в 21 мача от Премиършип, в които вкара 10 гола и асистира за още 10.

Смята се, че Челси ще склони да продаде Еден Азар при оферта от над 100 милиона паунда при положение, че белгиецът откаже окончателно да поднови своя договор с клуба.