Звездата на Челси Еден Азар беше много, много доволен след победата 1:0 над Ливърпул в предпоследния кръг на Висшата лига. Белгиецът, който беше избран и за играч №1 в срещата, остава все така убеден в шансовете на отбора си да стори немислимото и да се пребори за място в топ 4.

Челси задуши в щипката си Ливърул, надеждата е жива

За целта „сините” се нуждаят от две задължителни победи в оставащите си две срещи до края – срещу Хъдърсфийлд (домакинство) и Нюкасъл (гостуване) – плюс грешки на четвъртия Тотнъм (71 точки, също с два мача до края) и третия Ливърпул (72 точки и домакинство срещу Брайтън).

„Огромен, огромен резултат за нас. Победата е голяма и ни дава шанс да се опитаме да завършим в топ 4 през този сезон”, коментира Азар. „Искаме да постигнем нещо значимо, затова, когато печелим такива мачове, е за доброто на целия тим.”

Срещу Ливърпул единственият гол отбеляза Оливие Жиру, разчитайки на една от най-силните си страни – играта с глава.

„Жиру е лесен за намиране по терена. Когато си такъв дребничък като мен, е хубаво да разполагаш с великан като него. Той изтърва няколко възможности, но в крайна сметка отбеляза и спечелихме, така че всичко е наред.”

„Ако спечелим последните си два мача, смятам, че ще се класираме в топ 4. Това обаче не зависи само от нас, но пък ще дадем всичко от себе си”, добави Азар.