Звездата на Челси Еден Азар обяви, че не води преговори с ръководството на клуба за подновяването на своя договор.

През последните седмици се появиха информации, че от Челси планират да предложат значително подобрение на условията на 26-годишния футболист в опит да го задържат на „Стамфорд Бридж“.

„Към момента не съм получавал знаци, че ще ми бъде предложен нов договор. Аз съм фокусиран изцяло върху последния месец от сезона и мачовете, които ни предстоят, а след това ще говорим“, коментира пред „Sky Sports“ Азар, който усилено е спряган за трансфер в Реал Мадрид.

„В момента не мисля за нов договор. Имам още две или три години до края на настоящия ми контракт с клуба. Аз единствено искам да завършим сезона добре – да спечелим титлата и купата“, добави белгиецът.

Очакванията са от Челси да започнат преговорите за нов договор с Еден Азар след края на сезона.

Конте лично говорил с Абрамович за Азар

От Челси са готови с офертата към Азар, който ще получи заплата от 300 хиляди паунда на седмица, ако приеме предложението. Това ще рече, че суперзвездата ще получава малко над 18 милиона на година, което ще го направи най-скъпоплатеният играч във Висшата лига.

Челси стартира преговорите за нов договор с Азар

Азар получи увеличение на заплатата преди две години (200 000 паунда на седмица), но от "Стамфорд Бридж" не се притесняват отново да вдигнат заплащането му.

Челси отказва Реал от Азар с нов мега договор

Сегашният договор на Азар е до 2020 година, но с новия контракт "сините" се надяват звездата да подпише до 2022-а.

Челси прави Азар най-добре платения във Висшата лига